sitemap
Site language CroatiaCroatian
United Kingdom (Great Britain)English
Germany (D)German
Dobro je znati...
» Nakon nesreće...?
» Autom u inozemstvo
» Provjera osiguranja
» Granično osiguranje
  
Zaštita potrošača
» Mirenje
» Pravobranitelj
  
Edukacija
» CEDOH
  
» Prijava na mail listu
  
HUO članovi
  
HUO je član

DETALJI VIJESTI


Datum objave: 02.04.2019.

Financijska pismenost

PREDAVANJE O FINANCIJSKOJ PISMENOSTI NA PODRUČJU OSIGURANJA

 

 

Na poziv Veleučilišta u Karlovcu, za studente 3. godine, održali smo dana 2. travnja 2019. predavanje o financijskoj pismenosti na području osiguranja. Ovo je predavanje nastavak dugogodišnjeg rada na financijskom opismenjavanju mladih na području osiguranja, koje HUO i društva za osiguranje organiziraju poput predavanja i radionica, natječaja za najbolji video uradak ili završni diplomski rad iz područja osiguranja, edukativnih nagradnih igri i brojnih drugih aktivnosti, a sve pod sloganom "Znanje je najbolje osiguranje".
 

Nakon održanog predavanja gdje smo studente upoznali s financijskom pismenošću općenito, zašto nam je potrebna, kako nam pomaže osiguranje u svakodnevnom životu kao i s institutima zaštite potrošača u osiguranju, prisutni su imali priliku zaigrati edukativnu društvenu igru "Manje rizika- više zabave". Ovom se igrom želi kroz zabavu probuditi svijest o riziku te upoznati mlade s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.

Smatramo kako je za mlade izuzetno važno podizanje svijesti o rizicima koji nas okružuju: važnost osiguranja života i imovine te podizanje svijesti o nužnosti dobrovoljne mirovinske štednje.

 


nazad