sitemap
Site language CroatiaCroatian
United Kingdom (Great Britain)English
Germany (D)German
Dobro je znati...
» Nakon nesreće...?
» Autom u inozemstvo
» Provjera osiguranja
» Granično osiguranje
  
Zaštita potrošača
» Mirenje
» Pravobranitelj
  
Edukacija
» CEDOH
  
» Prijava na mail listu
  
HUO članovi
  
HUO je član

DETALJI VIJESTI


Datum objave: 25.03.2019.

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

EDUKATIVNA RADIONICA "MANJE RIZIKA-VIŠE ZABAVE"

 

Povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca učenici karlovačke Ekonomsko-turističke škole zaigrali su edukativnu društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ u društvu brend ambasadora igre, popularnog pjevača Damira Kedže. Riječ je o igri u izdanju Hrvatskog ureda za osiguranje koja podiže svijest o financijskoj pismenosti mladih, igri kojom se na zabavan način nastoji educirati učenike o potencijalnim rizicima kojima mogu biti izloženi tijekom života te se mlade upoznaje s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje. Edukativne radionice „Manje rizika - više zabave“ jedna su u nizu aktivnosti Hrvatskog ureda za osiguranje u sklopu projekta „Znanje je najbolje osiguranje“ s ciljem edukacije mladih o važnosti promišljanja vlastite budućnosti i preuzimanja odgovornosti za prevenciju životnih rizika.

Druženje s Damirom Kedžom proteklo je uz pregršt zabave i smijeha, a učenici su imali prilike pokazati i vlastita znanja o tome kako bi postupili u određenoj rizičnoj situaciji. „Mirko je parkirao automobil ispod stabla. Grana je pala na krov automobila i oštetila ga.“ – tekst je to pročitan s jedne kartice iz igre, a učenici su potom morali odgovoriti na pitanja što je bio rizik, može li ga se izbjeći, može li se od njega osigurati.

Društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ Hrvatski ured za osiguranje predstavio je 2017. godine kada je i distribuirana svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja. Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca koji se ove godine održava u razdoblju od 25. do 31. ožujka, edukativne radionice s Damirom Kedžom održat će se u još dva grada, u Rijeci - Gimnazija Andrije Mohorovičića te u Puli - Gimnazija Pula.


nazad