sitemap
Site language CroatiaCroatian
United Kingdom (Great Britain)English
Germany (D)German
Dobro je znati...
» Nakon nesreće...?
» Autom u inozemstvo
» Provjera osiguranja
» Granično osiguranje
  
Zaštita potrošača
» Mirenje
» Pravobranitelj
  
Edukacija
» CEDOH
  
» Prijava na mail listu
  
HUO članovi
  
HUO je član

Global money week | Svjetski tjedan novca


Hrvatski ured za osiguranje i njegovi članovi sudjeluju u globalnoj manifestaciji Svjetski tjedan novca "Global Money Week" već petu godinu zaredom. Svojim sudjelovanjem u Svjetskom tjednu novca prvenstveno se želimo obratiti i pomoći mladima da postanu odgovorni i vješti financijski obrazovani građani te prepoznaju osiguranje kao vrijednu podršku u ostvarenju i očuvanju životnih ciljeva. 

 

Svjetski tjedna novca ove se godine održava od 12. do 18. ožujka. Svake se godine bilježi rast broja zemalja koje se uključuju i podržavaju ovu globalnu manifestaciju pridonoseći time financijskom opismenjavanju mladih. U 2017. godini u manifestaciji je sudjelovalo ukupno 137 zemalja te se tako u razdoblju 2012.-2017. doprijelo do 7,8 miliona djece i mladih širom svijeta.

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje, su povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca 2018., nastavili s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.

Opis aktivnosti društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje možete pronaći u prezentaciji u nastavku.

 


 
Datum: 05.03.2018.

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje aktivno obilježavaju Svjetski i Europski tjedan novca

 
U sklopu aktivnosti pod nazivom „Znanje je najbolje osiguranje!“ Hrvatski ured za osiguranje nastavlja s edukativnim aktivnostima s ciljem financijskog opismenjavanja mladih.

 

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje (HUO), povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca od 12. od 18. ožujka, nastavljaju s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.


Hrvatski ured za osiguranje je svoje ovogodišnje aktivnosti predstavio na Stručnom skupu i sajmu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja koji se održao 5. ožujka, a na kojem su o važnosti financijske pismenosti govorili predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva financija te predstavnici HANFA-e i HNB-a.


HUO tom je prilikom promovirao brošuru „Čemu zapravo služi osiguranje?“, namijenjenu upoznavanju mladih s osnovama osiguranja te letak pod nazivom #OsigurajMudro (#InsureWisely), čime HUO podupire akciju krovnog europskog udruženja osiguratelja i reosiguratelja Insurance Europe, usmjerenu na podizanje razine financijske pismenosti i razumijevanja osiguranja.


I ove će godine najveći naglasak Hrvatski ured za osiguranje staviti na promociju edukativne društvene igre „Manje rizika – više zabave“ koju je, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja te pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, tijekom prošle godine distribuirao svim osnovnim i srednjim školama u RH.


Edukativna igra „Manje rizika - više zabave“ kroz zabavu osvještava mlade o rizicima te ih upoznaje s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.


Ove godine će Hrvatski ured za osiguranje, raspisati natječaj u kojem će pozvati sve škole u Republici Hrvatskoj da tijekom ožujka organiziraju učeničke radionice na temu „Manje rizika – više zabave“, te da kreativne tekstualne i foto radove na temu radionica prijave na natječaj u kojem će moći osvojiti nagrade za školu i učenike koji sudjeluju u radionicama.
 


nazad