sitemap
Site language CroatiaCroatian
United Kingdom (Great Britain)English
Germany (D)German
Dobro je znati...
» Nakon nesreće...?
» Autom u inozemstvo
» Provjera osiguranja
» Granično osiguranje
  
Zaštita potrošača
» Mirenje
» Pravobranitelj
  
Edukacija
» CEDOH
  
» Prijava na mail listu
  
HUO članovi
  
HUO je član

Global money week | Svjetski tjedan novca


Hrvatski ured za osiguranje i njegovi članovi će i šestu godinu zaredom sudjelovati u globalnoj manifestaciji Svjetski tjedan novca "Global Money Week". Svojim sudjelovanjem u Svjetskom tjednu novca prvenstveno se želimo obratiti i pomoći mladima da postanu odgovorni i vješti financijski obrazovani građani te prepoznaju osiguranje kao vrijednu podršku u ostvarenju i očuvanju životnih ciljeva. 

Svjetski tjedna novca ove se godine održava od 25. do 31. ožujka. Svake se godine bilježi rast broja zemalja koje se uključuju i podržavaju ovu globalnu manifestaciju pridonoseći time financijskom opismenjavanju mladih. U 2018. godini u manifestaciji je sudjelovala ukupno 151 zemja te se doprijelo do ukupno 115 miliona ljudi, od čega 7,4 miliona djece i mladih širom svijeta.

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje, će povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca 2019., nastaviti s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.

Opis aktivnosti društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje u sklopu GMW 2018. možete pronaći u prezentaciji u nastavku.

 

 

 


 
Datum: 28.03.2018.

Pobjednici kreativnog natječaja "Manje rizika - više zabave"

U periodu trajanja nagradnog natječaja od 18. ožujka do 23. ožujka u organizaciji HUO, povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca, pristiglo je mnogo prijava iz škola diljem Hrvatske.

Kreativni zadatak u kojem su škole trebale organizirati radionicu, a učenici odigrati edukativnu društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ te poslati zajednički osvrt o tome kako im je igra pomogla u shvaćanju važnosti i uloge osiguranja, oduševio je i nastavnike i timove učenika koji su zaista na maštovit način prikazali važnosti osiguranja.

No, kako pobjednik može biti samo jedan, žiri je odlučio kako je najbolja prijava stigla od učenika 3.e razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Novska. Učenici predvođeni mentoricom Zdenkom Marton su umjesto klasičnog osvrta osmislili zabavnu pjesmicu na temu osiguranja te izradili „drvo osiguranja“.

 

Njihov osvrt prenosimo u cijelosti:

NAŠ HIP-HOP OSVRT

Plaćam premiju
da ne dobijem anemiju
i odem s posla
pa mi sigurnost dobro došla.

Grom, oluja, poplava, potres,
 nikad ne znaš kad će stres,
  zato uzmi osiguranje imovine
i mirno čitaj novine (24sata).

Idemo na plivanje, skijanje
- tu je putno osiguranje,
a da se pokrije veća šteta
eto nama obiteljskog paketa.

Ako si vozač dobar - dobiješ bonus,
ako nisi - slijedi malus,
ako si kriv – sve ćeš platit',
zato je dobro kasko osiguranje shvatit'.

I dok mi ovo pišemo,
lakše dišemo,
jer u školi smo se osigurali
i sa znanjem daleko dogurali.

Uz unaprjeđenje svojih financijskih vještina, učenici su uspješno savladali sve rizike i opasnosti koje pred njih stavljaju razni životni izazovi. Zabavne i kreativne kartice iz igre „Manje rizika – više zabave“ uvelike su pomogle učenicima u shvaćanju važnosti osiguranja te kako im osiguranje može pomoći u svakodnevnim životnim situacijama. Kreativni tim učenika ovim je nagradnim natječajem osvojio osobno računalo za svoju školu, a učenici nagrađenog osvrta osvojili su 12 poklon kartica u iznosu od 100 kn za Cinestar kina.


nazad