sitemap
Site language CroatiaCroatian
United Kingdom (Great Britain)English
Germany (D)German
Dobro je znati...
» Nakon nesreće...?
» Autom u inozemstvo
» Provjera osiguranja
» Granično osiguranje
  
Zaštita potrošača
» Mirenje
» Pravobranitelj
  
Edukacija
» CEDOH
  
» Prijava na mail listu
  
HUO članovi
  
HUO je član

Global money week | Svjetski tjedan novca


Hrvatski ured za osiguranje i njegovi članovi će i šestu godinu zaredom sudjelovati u globalnoj manifestaciji Svjetski tjedan novca "Global Money Week". Svojim sudjelovanjem u Svjetskom tjednu novca prvenstveno se želimo obratiti i pomoći mladima da postanu odgovorni i vješti financijski obrazovani građani te prepoznaju osiguranje kao vrijednu podršku u ostvarenju i očuvanju životnih ciljeva. 

Svjetski tjedna novca ove se godine održava od 25. do 31. ožujka. Svake se godine bilježi rast broja zemalja koje se uključuju i podržavaju ovu globalnu manifestaciju pridonoseći time financijskom opismenjavanju mladih. U 2018. godini u manifestaciji je sudjelovala ukupno 151 zemja te se doprijelo do ukupno 115 miliona ljudi, od čega 7,4 miliona djece i mladih širom svijeta.

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje, će povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca 2019., nastaviti s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.

Opis aktivnosti društava za osiguranje i Hrvatskog ureda za osiguranje u sklopu GMW 2018. možete pronaći u prezentaciji u nastavku.

 

 

 


 
Datum: 20.04.2018.

Svečano uručenje nagrada: Kreativno edikativni natječaj "Manje rizika - više zabave"

Povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca, organiziran je kreativno edukativni natječaj "Manje rizika - više zabave" u kojem su pobjedu odnijeli učenici 3.e razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Novska.

Dana 17.04.2018. predstavnici Hrvatskog ureda za osiguranje su svečano uručili nagrade učenicima te njihovoj mentorici prof. Zdenki Marton. Učenicima su također podijeljeni edukativni materijali - letak #OsigurajMudro te brošura "Čemu zapravo služi osiguranje?". Vjerujemo da će navedeni edukativni materijali uvelike pomoći učenicima u shvaćanju važnosti osiguranja te im dodatno podići svijest o važnosti financijske edukacije na području osiguranja.


nazad