
Događanja i seminari
O čemu to aktuari pričaju u neživotnim osiguranjima? Nisam aktuar, a želim znati
Datum događanja
24.10.202408:45 - 15:45Predavačica seminara će na jednostavan i lako razumljiv način približiti polaznicima tko su i što rade aktuari, kako računaju premije i pričuve neživotnih osiguranja, zašto pažljivo prate štete u neživotnim osiguranjima, o čemu vode računa vezano za reosiguranje, kako provjeravaju profitabilnost proizvoda i zašto je to bitno za poslovanje osiguravatelja.
Datum održavanja: 24.10 2024..
Predavači: Tatjana Račić Žlibar
Trajanje: 8 nastavnih sati
Mjesto održavanja: Hrvatski ured za osiguranje, Martićeva 71/1. kat
Rok za prijavu: 16.10.2024..
Sadržaj seminara:
- Tko su to aktuari i što rade
- Bitni pojmovi aktuarstva i osiguranja
- Aktuarski pogled na proizvode neživotnih osiguranja
- Kako odrediti premiju u neživotnim osiguranjima
- Kako izračunati pričuve u neživotnim osiguranjima
- Koje je značenje šteta u neživotnim osiguranjima
- Zašto je potrebno reosiguranje
- Kako znati da li dobro poslujemo
Cilj seminara:
-
na jednostavan i lako razumljiv način približiti polaznicima tko su i što rade aktuari, kako računaju premije i pričuve neživotnih osiguranja, zašto pažljivo prate štete u neživotnim osiguranjima, o čemu vode računa vezano za reosiguranje, kako provjeravaju profitabilnost proizvoda i zašto je to bitno za poslovanje osiguravatelja.
Seminara je namijenjen:
- svima zainteresiranima; svima koji se bave neživotnim osiguranjima ili bi o njima željeli znati više, svima koji surađuju s aktuarima (računovodstvo, revizori, razvoj proizvoda, razvoj IT aplikacija, prodaja, kontroling…)
Naknada za sudjelovanje:
- 140,00 € za polaznike zaposlene u društvima koja su članovi Hrvatskog ureda za osiguranje
- 190,00 € za sve ostale zainteresirane
*pravna osoba koja uputi više od 1 polaznika ostvaruje sljedeće popuste: za drugog polaznika naknada za sudjelovanje iznosi 160,00 €, a za trećeg i svakog sljedećeg naknada iznosi 140,00 €.
Naknade su izražene bez PDV-a.
U cijenu seminara su uključena predavanja, materijali, piće i hrana u stankama