Prijavi se

Vijesti

Obilježavanje Svjetskog i Europskog tjedna novca

Republika Hrvatska ove godine po sedmi put uključuje u obilježavanje manifestacije Svjetski i Europski tjedan novca koja će se održati u razdoblju od 22. do 26. ožujka 2021. godine.Hrvatski ured za osiguranje i njegovi članovi će i ove godine sudjelovati u u obilježavanju manifestaije Svjetski i Europski tjedan novca. Svojim sudjelovanjem  se želimo obratiti i pomoći mladima da postanu odgovorni i vješti financijski obrazovani građani te prepoznaju osiguranje kao vrijednu podršku u ostvarenju i očuvanju životnih ciljeva.


Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje će povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca 2021. nastaviti s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih.


Dana 22. ožujka 2021. godine održat će se u organizaciji Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja online prezentacija za učitelje, profesore i ravnatelje svih osnovnih i srednjih škola, u okviru koje će Hrvatski ured za osiguranje predstaviti edukativni video namijenjen​ mladima „Pet ključnih vrsta osiguranja" i prilagođeni edukativni video Insurance Europe „Pomažemo Europi spavati noću“.


Na našim internet stranica objavljeno je i ukupno šest prilagođenih tematskih letaka Insurance Europe #OsigurajMudro: Usvojite pet važnih odluka vezanih uz osiguranje - Zaštitite svoj dom - Prirodne nepogode - Osiguranje vozila - Što učiniti ako doživite prometnu nesreću u inozemstvu - Provjerite prije putovanja.